fbpx

Цього дня закінчували прибирати вулики на зимівлю

Діліться інформацією з друзями:

У суботу, 10 жовтня з ранку до самого вечора в Рівному небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

Температура повітря: вночі +10… +11°С, удень +13… +16°С. Вітер змінних напрямків, 1-2м/с.

за останні 130 років 10 жовтня:

МАКС: 23.3° (1966)

МІН: -3.0° (2002)

Сьогодні: Сонце зійде о 07.13, зайде о 18.16. 22-й день місячного календаря (Місяць у Близнюках, ост. чверть, сх. 23.35; зах. 15.32).

Є привід: Всесвітній день психічного здоров’я. День працівників стандартизації та метрології України.

Мудрі кажуть: «Подяка – це коли пам’ять зберігається у серці, а не в голові». Лайонела Гемптона

Не забудьте привітати: Зіну, Гната, Марка, Петра.

Астролог радить: Загалом важкий день, але сьогодні легко засвоюються нові навички і приходять нові ідеї. Добиваючись своєї цілі, пам’ятайте, що отримані знання можна використовувати тільки на добрі справи.

День для здоров’я: У цілому несприятливий. Особливо чутлива нижня частина хребта, тому не перевтомлюйтеся, не піднімайте важкого, побережіть спину. Не варто обмежувати себе в їжі, але й не переїдайте.

Усміхніться: Сільський коваль вчить нового учня:- Зараз вийму з вогню підкову. Як кивну головою, бий по ній молотом. Ось так учень і став відразу ж ковалем.

Народний прогноз погоди

10 жовтня вшановується пам’ять преподобного Саватія Соловецького, одного із зачинателів Соловецького монастиря. Саватія у народі називали Бджолярем, оскільки цього дня закінчували прибирати вулики на зимівлю. “Бджолина матка відносить ключики від літа в далекі краї”. Якщо на Саватія гримітиме, то зима буде безсніжною, короткою і м’якою.