fbpx

Нещасливий день чи забобони: п’ятниця 13-те

Діліться інформацією з друзями:

У 2020 році 13-е число припадає на п’ятницю двічі – спершу у березні, а потім у листопаді. А ось місяць, коли зустрінемо п’ятницю 13-те у 2021 році – це серпень. Сайт «7днів» зібрав головні прикмети і забобони п’ятниці 13-го, якими б кумедними чи абсурдними вони не були.

У свідомості людей П’ятниця, 13-е, пов’язана з якимось стародавнім містичним страхом. Насправді поняття «нещасливого дня» стало так популярно зовсім нещодавно.

Сучасний жах перед цією датою пояснюється серією фільмів-хорроров під назвою “П’ятниця, 13-е”. Творцями франшизи є американський режисер Шон Каннінгем і сценарист Віктор Міллер. Головний герой там – серійний вбивця в хокейній масці Джейсон Вурхиз. За сюжетом, він в дитинстві потонув в п’ятницю, 13-го, в озері і кожен раз, коли випадає така дата, оживає і починає вбивати.

Але ще й древні римляни вважали “13” числом смерті, руйнування, нещасть. Деякі теологи вважають, що саме в п’ятницю, 13 Єва скуштувала заборонений плід і дала його Адаму. Також є думка, що в п’ятницю, 13 Каїн убив свого брата Авеля. Кінець світу починається в 13-му розділі одкровення Іоанна Богослова, а Ісус був 13-м серед своїх учнів і помер в п’ятницю.

Найстарішими повір’ями, в п’ятницю 13 завжди на шабаш зліталися 12 відьом, збиралися упирі та інша нечисть, а в самий розпал веселощів, коли сходить повний місяць, тринадцятим з’являвся сам Сатана.

Яка б не була причина, але навряд чи знайдеться багато людей, які не чекають від 13-го числа, що випадає на п’ятницю, чогось особливого. Тим більше що відбувається це не так вже й рідко: щороку, іноді два рази.

Отож, прикмети в п’ятницю 13

  • Не можна вирушати в подорож, оскільки така дорога буде наповнена не завжди приємними сюрпризами.
  • Вважається, що в цей день трапляється багато автомобільних аварій, тому водіям слід бути особливо обережними за кермом.
  • У такий день не слід лягати в лікарню і не слід проводити операцію, оскільки є ризик, що дії медичного персоналу не приведуть до благополучного результату.
  • Сучасні забобони свідчать про те, що навіть комп’ютерні віруси стають особливо агресивними, в зв’язку з чим, рекомендується відмовитися від використання гаджетів і інтернету в цей день.
  • Вважається, що рослина, яку було висаджено в п’ятницю 13-го, не буде рости і плодоносити.
  • Деяких людей страх п’ятниці 13-го призводить до того, що вони відмовляються від гігієни: вважається, що в цей день заборонено навіть стригти нігті.
  • Якщо ви плануєте змінити роботу, не влаштовуйтеся в нове місце в такий день, це може призвести до отримання не успішного досвіду.
  • Вважається, якщо похорон людини випадає на цей день, то не виключена смерть ще однієї людини незабаром.
  • У цей день заборонені веселощі, випивка, смачна їжа, сміх. Якщо ви будете веселитися в цей день, з вами може трапитися нещастя.
  • Весілля в п’ятницю 13-го – дуже небажане явище.
  • Якщо у вас немає серйозних справ, в цей день краще не виходити з дому взагалі.
  • Не укладайте цей день угод і не робіть покупок, особливо великих.

Щоб погані прикмети п’ятниці 13-го не справдилися у вашому житті, сходіть в цей день до церкви.