fbpx

На купівлю квартир Рівненщина отримала понад 50 мільйонів

Діліться інформацією з друзями:

На купівлю квартир Рівненській області виділили понад 50 мільйонів.

Попри всі зумовлені війною виклики держава продовжує підтримувати соціально незахищених українців та військовослужбовців. Область отримала субвенції на загальну суму 50,6 млн грн на купівлю квартир для тих, хто перебуває на відповідному обліку у тергромадах. Кошти після розгляду ОДА будуть перераховані на банківські рахунки цих громадян.

Так, відповідно до рішення Кабміну, Рівненщині виділено:

  • 21,5 млн грн на купівлю 10 квартир для сімей загиблих учасників АТО/ООС, осіб з інвалідністю І-ї групи, які брали безпосередню участь в АТО/ООС;
  • 17 млн грн – на придбання 9 квартир для осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та їхніх сімей;
  • 12 млн грн – на купівлю 6 квартир для сімей внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Ці кошти, як наголосив начальник Рівненської ОВА Віталій КОВАЛЬ, – цільові і можуть бути використані отримувачами лише на придбання житла після зарахування на особисті рахунки. Очільник області на конкретному прикладі проілюстрував, хто саме отримує від держави такі компенсації.

– Серед цьогорічних отримувачів, – розповідає Віталій Коваль, – сім’я полеглого Героя, старшого солдата Андрія Волоса. Він загинув у бою вранці 28 червня 2018 року, коли противник відкрив вогонь із мінометів, АГС та великокаліберних кулеметів по селищу Південне, що на північний схід від окупованої Горлівки.

Коли, зі слів начальника Рівненської ОВА, під прикриттям вогню впритул до містечка наблизився диверсійно-розвідувальний загін бойовиків, наша резервна група вступила у бій, її командир дістав смертельне поранення. Під час евакуації командира старший солдат Андрій Волос прикрив його собою та зазнав важкого поранення – куля снайпера пройшла між пластинами бронежилета і влучила у серце.

Того ж дня Андрій помер дорогою до шпиталю. Йому посмертно присвоєно звання «Герой України».

– У той час вдома, – веде далі Віталій Коваль, – в селі Жалин (колишнього Костопільського району) у бійця залишилася вагітна дружина, з якою він взяв шлюб лише за три місяці до своєї загибелі. Цього ж 2018 року у дружини Героя України Юлії Волос народився син – Денис Андрійович. На жаль, хлопчик ніколи не побачить свого батька…

Сім’я Героя України потребувала розв’язання цілої низки соціально-побутових проблем. У тому числі забезпечення житлом.

– Тож від себе особисто, – зауважує очільник краю, – хочу подякувати Президенту України Володимиру Зеленському та уряду за послідовну підтримку сімей наших Захисників. Слава Україні!

Олександр ПОЛІЩУК