fbpx

Максим Степанов: препарат “Ремдесивір” почали розподіляти по лікарнях регіонів

Діліться інформацією з друзями:

Сьогодні розпочався розподіл лікарського засобу “Ремдесивір” по регіональних лікарнях. Про це під час робочого візиту до Дніпропетровської області повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Багато лікарів, з якими я сьогодні спілкувався, питали мене щодо лікарських засобів для лікування COVID-19. Я хочу зазначити, що сьогодні розпочався розподіл “Ремдесивіру” у регіони. Цей препарат входить до наших клінічних протоколів із надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції, а також широко застосовується для екстреного використання у багатьох інших країнах світу”, — підкреслив очільник МОЗ.

Зазначимо, що сьогодні були отримані перші результати досліджень на COVID-19 методом ПЛР із нової дооснащеної лабораторії ДУ “Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України” в м. Кривий Ріг. Це вже друга лабораторія, яка успішно відкрита на базі структурного підрозділу ДУ “Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України” за останні два місяці. Найближчим часом заплановано відкриття ще однієї лабораторії з досліджень на COVID-19 методом ПЛР в місті Кам’янське.

Додамо, що сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов із робочим візитом відвідав Дніпропетровську обласну клінічну лікарню ім. Мечникова, міські клінічні лікарні №4 та №16 міста Дніпро, а також Слобожанську центральну лікарню. Усі вони надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Також нагадаємо, що раніше МОЗ запустило роботу контакт-центру з протидії поширенню COVID-19. За номером 0-800-60-20-19 кожен громадянин може отримати офіційну та вичерпну інформацію з усіх питань щодо коронавірусу.