fbpx

Яку рослину знайшов у Рівному відомий кухар

Діліться інформацією з друзями:
Відомий кухар та блогер Євген Клопотенко бував у Рівному неодноразово. 

Із одної із подорожей він привіз рослину, яка є спецією і додається до багатьох страв у його рецептах.
Я постійно подорожую Україною і полюю на наші самобутні продукти. Якось мене занесло у Рівне і я одразу пішов на базар. Там продавалися різні трави й серед них була одна, яка за запахом мені здалася схожою на суміш дикого розмарину з лавандою. Щось тендітне, але стійке. Я попитався, що воно таке, і виявилося, що це багно (або богульник/багон). Росте у болотяних місцевостях на Рівненщині. А по факту, це локальна спеція, про яку мало хто знає.Тому я привіз це багно до Києва і, щоб популяризувати його, ввів до інгредієнтів 100 років тому вперед. Додав до десертів та м’яса і це зробило смак страв більш автентичним. Продукт отримав нове життя, щоб посилити українське через їжу.Ви розповідайте, чи пробували колись рослину багно, а я буду вам ще розповідати про унікальні українські продукти. Цьом.
Читачи в коментарях додали чимало рецептів з травою багно та зауважили, що це лікарська рослина яку варто вживати помірно.
Також шанувальники поділилися фотодоказом страви із столичного ресторану Евгена, в якому використовується багно. Це морозиво “Лісове багно”.