fbpx
смачного майонезу

Відомий шеф-кухар запропонував рецепт смачного майонезу

Діліться інформацією з друзями:

Один із найбільш популярних соусів – майонез. Його можна легко приготувати вдома. Відомий шеф-кухар та ресторатор Володимир ЯРОСЛАВСЬКИЙ на своїй сторінці в інстаграмі поділився простим рецептом вишуканого та смачного майонезу.

Він готує його, як перший крок до новорічних салатів.

Інгрідієнти:

  • 2 жовтка
  • 300-340г очищеної олії без запаху
  • 1ст ложка ніжної гірчиці (25 г)
  • Сіль за смаком
  • одна чайна ложка цукру
  • Чорний Перець
  • Сік 1/3 лимону
  • 50г води (йогурту, сметани)

Приготування:

Помістіть у миску жовтки, сіль, цукор, гірчицю і перець, і добре збийте у піну вінчиком, як то кажуть, розітріть добіла. Це потрібно для того, щоб процес емульгаціі йшов легко.

Далі поступово (тонесенькою цівкою додаємо олію), іноді треба навіть частинами (додали-перемішали).

Суміш має густіти на очах. Коли додали майже усю олію, маса вже щільна і густа. Кількість олії зазвичай залежить від розміру жовтків.

Додаємо сік лимону, перемішуємо, додаємо воду чи молоко. Можна нежирні йогурт чи сметану (в такому випадку можна навіть більше ніж у рецепті). Так соус стає легшим.

Перемішуємо і доводимо до смаку, якщо треба: це ще сіль чи цукор.

Важлива деталь: Дуже ретельно обробляйте яйця перед використанням: беріть тільки цілі і замочуйте в розчині соди або оцету на 20 хвилин (1 літр води 25 г соди чи 50 г оцету), потім промийте водою.

Найкраща олія – виноградних кісточок. Добре пасуватиме будь-яка рафінована: кукурудзяна, соняшникова, оливкова. Різні види оцету допомоможуть змінювати смаки. Спробуйте: винний, бальзамік, яблучний чи настояний на ягодах, горіхах. Можна змінити смак, додаючи зелень, часник, спеції чи соєвий соус. Майонез стає густішим у холодильнику за 2-3 години.

Термін зберігання:

  • з молоком – 3 дні,
  • з водою, йогуртом чи сметаною – 7-10 днів у холодильнику.

Це вас теж може зацікавити: