fbpx
Вчені вирахували з якою швидкістю Санта Клаус подорожує

Вчені вирахували швидкість Санти у Різдвяну ніч

Діліться інформацією з друзями:

За показниками Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD), цього року Санта-Клаус подорожує на гіперзвуковій швидкості 7 Махів.

Про це розповів інженер Адам Горскі із компанії Ansys Government Initiatives, яка обробляє дані NORAD.

NORAD з 1960-х років публікує несекретні дані про повітряні та космічні об’єкти над Північною Америкою. Це дозволяє авіаперевізникам планувати безпечніші польоти, а любителям космосу спостерігати за станом супутників у режимі реального часу.

З 1965 року командування також відстежує політ Санта-Клауса перед Різдвом. Ця традиція встояла після ненавмисного телефонного пранку, коли одна з американських газет вказала замість номера магазину телефон штабу протиракетної оборони, і він був змушений відповідати на дзвінки.

За словами інженера, ймовірно, швидкість довелося підвищити через зростання населення Землі, яке цього року досягло 8 млрд. Через це Санті доводиться летіти зі швидкістю близько 7 махів, щоб встигнути до всіх дітей у світі. Ці дані були отримані шляхом аналізу швидкості переміщення відмітки саней персонажа картою.

«Щоб рухатись так швидко, потрібні спеціальні технології, — пояснює інженер. — Або чарівні північні олені. Вони так швидко бігають.

Щоб відкрити завісу таємниці про життя Санта Клауса, пропонуємо Вашій увазі найцікавіших фактів про цього загадкового героя та його команду.

У команду Санти входять 9 північних оленів:

  • Дешер – Стрімкий
  • Денсер – Танцюрист
  • Пренсер – Гарцюючий
  • Віксен – Сварливий
  • Комет – Комета
  • Кюпід – Купідон
  • Доннер (Дандер) – Грім
  • Блітц (Блікс) – Блискавка
  • Рудольф 

Костюм Санта Клауса був зеленим, до того як червоний колір був використаний в найвідомішій рекламній компанії Coca-Cola. 

Ім’я фінського Санти – Йоулупуккі – перекладається як «різдвяний козел». Пов’язано це з давньою місцевою традицією, коли люди переодягалися в козлячі шкури, ходили по домівках, бавили дітей і дарували їм подарунки.

А ви знали, що поштовий індекс Санта-Клауса – H0H0H0, що в перекладі означає «Хо-хо-хо!»?

Резиденція африканського Санта-Клауса

Розташована на вершині вулкана Кіліманджаро, тому що це єдина гора в Африці, де сніг лежить цілий рік.

Як не дивно, одним з найпопулярніших різдвяних фільмів є комедія Террі Цвінгофа «Поганий Санта». До перегляду з дітьми заборонений.

У фінського Санта-Клауса – Йоулупукі (в пер. – «різдвяний козел») – є паспорт із зазначенням дати народження «давним-давно», свій робочий офіс і навіть молода дружина Йоулуморі (в пер. – «бабуся Різдво»).

Довжина оленячих рогів досягає 1 метра, а вага середнього оленя дорівнює 318 кг.

Читайте також: 2022 рік поставив перед “нетканкою” серйозні виклики