fbpx

Готуємо просту закуску для новорічного столу

Діліться інформацією з друзями:

Закуски на новорічному столі розпалюють апетит. Популярною святковою закускою в Україні вважаються фаршировані яйця. Цю просту закуску досить легко і швидко приготувати.

Принцип приготування простий – яйця варять круто і розрізають навпіл. Жовток дістають з яйця, до нього додають різні інгрідієни. Перемішують. Далі – цією начинкою наповнюють половинки яєць. Прикрашають готову закуску зеленню, оливками.

Найпопулярніша начинка для фаршированих яєць – смажені гриби з цибулею. Найчастіше використовують печериці. Пропонуємо ще кілька оригінальних рецептів.

Фаршировані яйця з куркою та овочами

На 6 яєць:

  • Куряче філе – 150 г.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сир твердий тертий – 2 ст. л.
  • Зелена цибуля – 3 пера.
  • Морква-0.5 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Варені яйця розрізати навпіл. Жовтки витягнути і подрібнити виделкою, змішати з майонезом і гірчицею. Курку відварити до готовності і дрібно нарізати. Моркву і сир натерти на тертці, зелену цибулю дрібно нарізати. Змішати начинку і наповнити курячі білки.

Фаршировані яйця з сиром і огірком

На 5 яєць:

  • Плавлений сирок – 80 г.
  • Мариновані огірки – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Яєчні жовтки натерти на дрібній тертці, а плавлений сирок – на крупній. Щоб сирки краще натиралися, їх можна попередньо покласти в духовку на 20 хвилин. Огірки нарізати дрібними кубиками. Змішати начинку і заправити половинки білків.

Фаршировані яйця з тунцем і огірком

На 6 яєць:

  • Тунець консервований – 120 г.
  • Огірок – 0.5 шт.
  • Твердий сир – 50 г.
  • Сметана або майонез – 2 ст. л.
  • Зелень – маленький пучок.
  • Сіль, перець за смаком.

Яйця відварити до готовності і остудити. Розрізати навпіл і натерти жовтки на дрібній тертці. Сир натерти крупно, а огірки дрібно нарізати. З тунця злити рідину. Дрібно порубати зелень. Змішати всі інгредієнти і наповнити начинкою половинки білків.

Смачного!

читайте також: