Закуски на новорічному столі розпалюють апетит. Популярною святковою закускою в Україні вважаються фаршировані яйця. Цю просту закуску досить легко і швидко приготувати.
Принцип приготування простий – яйця варять круто і розрізають навпіл. Жовток дістають з яйця, до нього додають різні інгрідієни. Перемішують. Далі – цією начинкою наповнюють половинки яєць. Прикрашають готову закуску зеленню, оливками.
Найпопулярніша начинка для фаршированих яєць – смажені гриби з цибулею. Найчастіше використовують печериці. Пропонуємо ще кілька оригінальних рецептів.
Фаршировані яйця з куркою та овочами
На 6 яєць:
- Куряче філе – 150 г.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сир твердий тертий – 2 ст. л.
- Зелена цибуля – 3 пера.
- Морква-0.5 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Варені яйця розрізати навпіл. Жовтки витягнути і подрібнити виделкою, змішати з майонезом і гірчицею. Курку відварити до готовності і дрібно нарізати. Моркву і сир натерти на тертці, зелену цибулю дрібно нарізати. Змішати начинку і наповнити курячі білки.
Фаршировані яйця з сиром і огірком
На 5 яєць:
- Плавлений сирок – 80 г.
- Мариновані огірки – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль, перець, зелень за смаком.
Яєчні жовтки натерти на дрібній тертці, а плавлений сирок – на крупній. Щоб сирки краще натиралися, їх можна попередньо покласти в духовку на 20 хвилин. Огірки нарізати дрібними кубиками. Змішати начинку і заправити половинки білків.
Фаршировані яйця з тунцем і огірком
На 6 яєць:
- Тунець консервований – 120 г.
- Огірок – 0.5 шт.
- Твердий сир – 50 г.
- Сметана або майонез – 2 ст. л.
- Зелень – маленький пучок.
- Сіль, перець за смаком.
Яйця відварити до готовності і остудити. Розрізати навпіл і натерти жовтки на дрібній тертці. Сир натерти крупно, а огірки дрібно нарізати. З тунця злити рідину. Дрібно порубати зелень. Змішати всі інгредієнти і наповнити начинкою половинки білків.
Смачного!
читайте також:
- Як правильно обрати рибу, щоб приготувати свіжий і смачний обід
- Печінковий паштет для великого числа людей