fbpx

Які сезонні продукти збережуть фігуру та покращать сон

Діліться інформацією з друзями:

Травень пора корисної зелені. Найперше з’являється кріп та листковий салат. Вони не тільки покращують смак любої страви, а й додають сили організму людини, який зимою втратив багато вітамінів та енергії.

Кріп — звична і знайома багатьом із дитинства зелень із пряним ароматом і багатим набором мінеральних речовин.

Корисні властивості кропу

Кріп містить безліч мінеральних солей:
  • заліза,
  • калію,
  • кальцію,
  • фосфору,
  • а також аскорбінову і нікотинову кислоти,
  • тіамін,
  • каротин,
  • рибофлавін і флавоноїди,
  • провітамін А,
  • вітаміни С, D, E, B1, B2, B6, B12,
тому його рекомендують вживати в безсольових дієтах.

Завдяки величезній кількості вітамінів і мінералів кріп позитивно впливає на травний тракт, підвищує апетит, а також сприяє нормалізації обміну речовин.Кріп рекомендують вживати при ожирінні, захворюваннях нирок, печінки і жовчного міхура. Також кріп радять їсти при безсонні. Однак людям зі зниженим тиском вживання кропу не рекомендується.

Листя салату

Легкий, хрусткий та ніжний листковий салат не тільки турбується про фігуру, а й береже від депресії, покращує стан шкіри та волосся, виводить токсини і в цілому має оздоровчу дію на організм.  Його регулярне вживання

  • покращує кровотворення,
  • захищає від анемії,
  • зміцнює імунітет;
  • виводить шлаки,
  • солі та токсини;
  • нормалізує тиск, рівні цукру й холестерину;
  • нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

А рутин, якого в салаті дуже багато, зміцнює стінки судин та захищає від атеросклерозу. Магній у складі листя салату зміцнює нерви і зменшує згубний вплив стресів.


  • Перець любить дружню компанію, а помідори самотність
  • Польща послабила карантин і відкрила кордони

Усього кілька листочків на день підтримують хороший настрій, покращують метаболізм, посилюють концентрацію, відновлюють зір. У це важко повірити, але кальцій зі складу салату засвоюється організмом краще, ніж з кисломолочних та інших багатих кальцієм продуктів. Салат вважають прекрасною профілактикою діабету. Якщо ви вживаєте його регулярно, то можете на 14% знизити ризик захворіти цією поширеною хворобою. Не дивлячись на те, що листя салату на 96% складається з води, ця культура є мегапопулярною завдяки дуже низькому глікемічному індексу. У народній медицині сік з листочків салату застосовують при виразковій хворобі шлунка, артриті, ревматизмі і застуді. Салат ефективно позбавляє від печії, корисний при безсонні, а також для збільшення кількості молока при грудному вигодовуванні. А ще листя салату відносять до продуктів, що здатні захистити від найагресивніної хвороби 21 століття – раку.
Усього 100 грамів листя будь-якого салату містить:

  • тіамін;
  • пантотенову кислоту;
  • вітаміни В2, В9, К, РР;
  • піридоксин;
  • аскорбінову кислоту;
  • альфа-токоферол;
  • мікроелементи (сірка, калій, кальцій, кремінь, фосфор, алюміній, хлор, натрій, бор, залізо, йод, мідь, рутин);
  • харчові волокна;
  • лактуцин;
  • бета-каротин;
  • лютеїн;
  • фолієву кислоту.     

    Ракушки з яйцем та зеленню

Будь яка страва прикрашена листям салату та кропом стає більш смачною і корисною. А також набуває вишуканого вигляду. Споживайте та насолоджуйтесь.

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»