Які сезонні продукти збережуть фігуру та покращать сон

Які сезонні продукти збережуть фігуру та покращать сон

Травень пора корисної зелені. Найперше з’являється кріп та листковий салат. Вони не тільки покращують смак любої страви, а й додають сили організму людини, який зимою втратив багато вітамінів та енергії.

Кріп — звична і знайома багатьом із дитинства зелень із пряним ароматом і багатим набором мінеральних речовин.

Корисні властивості кропу

Кріп містить безліч мінеральних солей:
  • заліза,
  • калію,
  • кальцію,
  • фосфору,
  • а також аскорбінову і нікотинову кислоти,
  • тіамін,
  • каротин,
  • рибофлавін і флавоноїди,
  • провітамін А,
  • вітаміни С, D, E, B1, B2, B6, B12,
тому його рекомендують вживати в безсольових дієтах.

Завдяки величезній кількості вітамінів і мінералів кріп позитивно впливає на травний тракт, підвищує апетит, а також сприяє нормалізації обміну речовин.Кріп рекомендують вживати при ожирінні, захворюваннях нирок, печінки і жовчного міхура. Також кріп радять їсти при безсонні. Однак людям зі зниженим тиском вживання кропу не рекомендується.

Листя салату

Легкий, хрусткий та ніжний листковий салат не тільки турбується про фігуру, а й береже від депресії, покращує стан шкіри та волосся, виводить токсини і в цілому має оздоровчу дію на організм.  Його регулярне вживання

  • покращує кровотворення,
  • захищає від анемії,
  • зміцнює імунітет;
  • виводить шлаки,
  • солі та токсини;
  • нормалізує тиск, рівні цукру й холестерину;
  • нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

А рутин, якого в салаті дуже багато, зміцнює стінки судин та захищає від атеросклерозу. Магній у складі листя салату зміцнює нерви і зменшує згубний вплив стресів.


  • Перець любить дружню компанію, а помідори самотність
  • Польща послабила карантин і відкрила кордони

Усього кілька листочків на день підтримують хороший настрій, покращують метаболізм, посилюють концентрацію, відновлюють зір. У це важко повірити, але кальцій зі складу салату засвоюється організмом краще, ніж з кисломолочних та інших багатих кальцієм продуктів. Салат вважають прекрасною профілактикою діабету. Якщо ви вживаєте його регулярно, то можете на 14% знизити ризик захворіти цією поширеною хворобою. Не дивлячись на те, що листя салату на 96% складається з води, ця культура є мегапопулярною завдяки дуже низькому глікемічному індексу. У народній медицині сік з листочків салату застосовують при виразковій хворобі шлунка, артриті, ревматизмі і застуді. Салат ефективно позбавляє від печії, корисний при безсонні, а також для збільшення кількості молока при грудному вигодовуванні. А ще листя салату відносять до продуктів, що здатні захистити від найагресивніної хвороби 21 століття – раку.
Усього 100 грамів листя будь-якого салату містить:

  • тіамін;
  • пантотенову кислоту;
  • вітаміни В2, В9, К, РР;
  • піридоксин;
  • аскорбінову кислоту;
  • альфа-токоферол;
  • мікроелементи (сірка, калій, кальцій, кремінь, фосфор, алюміній, хлор, натрій, бор, залізо, йод, мідь, рутин);
  • харчові волокна;
  • лактуцин;
  • бета-каротин;
  • лютеїн;
  • фолієву кислоту.     

    [caption id="" align="aligncenter" width="1280"]Які сезонні продукти збережуть фігуру та покращать сон Ракушки з яйцем та зеленню[/caption]

Будь яка страва прикрашена листям салату та кропом стає більш смачною і корисною. А також набуває вишуканого вигляду. Споживайте та насолоджуйтесь.

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»