fbpx
Як швидко перевірити яйця на свіжість

Як швидко перевірити яйця на свіжість

Діліться інформацією з друзями:

Щоб не купити зіпсовані: як швидко перевірити яйця на свіжість.

Яйця можуть зберігатися тривалий час, але перед купівлею чи готуванням важливо перевірити їх на свіжість. Є кілька способів перевірити свіжість яєць, включаючи огляд зовнішнього вигляду, запах, світло та плавучість у воді.

Коли продукти псуються, їх, вочевидь, уже не варто купувати та їсти. Та в деяких помітити перші ознаки несвіжості не так-то просто. Тож потрібно знати кілька секретів, щоб завжди обирати найкращі яйця.

Іноді яйця не з’їдаються так швидко, як решта продуктів і можуть стояти в холодильнику протягом тривалого часу, і те саме стосується і прилавка магазину. Тож перед тим як купувати чи готувати яйця. варто перевірити їх на свіжість.

Холод збільшує термін зберігання

Зважайте на те, що без холодильника яйця можуть зберігати свіжість приблизно тиждень. А ось якщо вони лежать у холоді постійно, то цей термін може продовжитися аж до місяця. І для того, щоб перевірити, чи придатні до вживання яйця, можна скористатися кількома різними способами.

Перш за все, можете перевірити їхній зовнішній вигляд. Для цього потрібно розбити яйце у чисту тарілку та оглянути його. Якщо яйце свіже, тоді воно буде тримати форму, а білок не буде розповзатися. Колір жовтка має бути світлим.

Якщо ж яйце вже трохи протухло, тоді білок набуде синюватого відтінку, а жовток потемнішає. Окрім того, тоді в ньому також можуть з’являтися червоні чи коричневі крапки.

Також потрібно перевірити запах яйця. І цей спосіб підходить для перевірки у магазині, адже вам не потрібно його розбивати – просто візьміть яйце до рук та піднесіть до носа. Якщо воно вже протухло, тоді ви відразу це зрозумієте.

Інший варіант – піднесіть продукт до світла. Якщо через шкаралупу ви можете побачити плями темного кольору, тоді яйце потрібно вже викидати. А можна так – потрясти над вухом. Якщо яйце свіже, у ньому не має нічого бовтати.

Ще один цікавий метод перевірки – це холодна вода. Якщо ваш продукт свіжий, тоді яйце опуститься на дно та ляже на бік. А ось якщо воно впало вертикально, тоді їсти його не можна, так само як і яйця, що взагалі спливають на поверхню.

Марина БЛОХІНА

Читайте також: Які яйця корисніші – сирі, зварені некруто або круто