fbpx

Вчені назвали ягоди здатні пригнічувати коронавірус

Діліться інформацією з друзями:

Німецькі вчені виявили натуральний продукт, здатний пригнічувати до 97% коронавірусної інфекції в організмі.
Висновки фахівців з Інституту молекулярної вірусології Медичного центру Університету Ульма з’явилися на порталі bioRxiv.

В ході дослідження вчені встановили, що сік чорноплідної горобини може придушити до 97% вірусу Sars-СoV-2. Ще активніше пригнічувався вірус грипу. Також ефективність показали зелений чай і сік гранат.

«Ми виявили, що сік чорноплідної горобини (Aronia melanocarpa), сік граната (Punica granatum) і зелений чай (Camellia sinensis) мають віруліцидну активність проти обох вірусів, що дозволяє припустити, що полоскання ротової порожнини може знизити вірусне навантаження в порожнині рота, тим самим знижуючи передачу вірусу», – йдеться в роботі вчених.

Фахівці пояснили, що ці та інші натуральні соки, а також зелений чай здатні послабити віруси за рахунок кислого середовища і рослинних поліфенолів на 80%.