Офісні працівники — належать до вразливих категорій людей, в яких часто порушується режим харчування. Це пояснюється сидячим способом життя, що впливає на травлення.
Найпоширеніші помилки, що допускають офісні працівники:
- Пропускання сніданку, який замінюють чашкою кави чи чаю. Але саме сніданок дарує бадьорість, працездатність, уважність і необхідну концентрацію.
- Вживання великої кількості кави, яка підвищує продуктивність праці, допомагає зняти напругу. Але не варто захоплюватися цим напоєм, кава у великій кількості може принести шкоду для здоров’я.
- Харчування всухом’ятку, погане пережовування їжі через брак часу. Ці звички призводять до загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
- Пропускання обіду із за перевантаженості на роботі. Замість цього в хід йдуть перекуси (чипси, цукерки, печиво тощо). У підсумку можуть виникнути болі, спазми в шлунку, печія, як максимум неприємностей — гастрит та інші проблеми з травленням.
- Одноманітне харчування з того самого набору принесених страв позбавляє організм необхідних вітамінів та поживних речовин.
- Вживання їжі швидкого приготування, фаст-фуду, яка містить прості вуглеводи та жири, що можуть сприяти розвитку цукрового діабету, порушенню обміну речовин, надлишковій масі тіла.
Правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою. Будьте здорові, стежте за своїм харчуванням!
Джерело: Рівненський обласний ЦКПХ
Читайте також: Що можна, а що не можна робити при застуді