fbpx

Основні помилки в харчуванні офісних працівників

Офісні працівники — належать до вразливих категорій людей, в яких часто порушується режим харчування. Це пояснюється сидячим способом життя, що впливає на травлення.

Найпоширеніші помилки, що допускають офісні працівники:

  • Пропускання сніданку, який замінюють чашкою кави чи чаю. Але саме сніданок дарує бадьорість, працездатність, уважність і необхідну концентрацію.
  • Вживання великої кількості кави, яка підвищує продуктивність праці, допомагає зняти напругу. Але не варто захоплюватися цим напоєм, кава у великій кількості може принести шкоду для здоров’я.
  • Харчування всухом’ятку, погане пережовування їжі через брак часу. Ці звички призводять до загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
  • Пропускання обіду із за перевантаженості на роботі. Замість цього в хід йдуть перекуси (чипси, цукерки, печиво тощо). У підсумку можуть виникнути болі, спазми в шлунку, печія, як максимум неприємностей — гастрит та інші проблеми з травленням.
  • Одноманітне харчування з того самого набору принесених страв позбавляє організм необхідних вітамінів та поживних речовин.
  • Вживання їжі швидкого приготування, фаст-фуду, яка містить прості вуглеводи та жири, що можуть сприяти розвитку цукрового діабету, порушенню обміну речовин, надлишковій масі тіла.⁣⁣⁣⁣

Правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою. Будьте здорові, стежте за своїм харчуванням!

Працівник їсть бургера.
Фото: Getty Images.

Джерело: Рівненський обласний ЦКПХ

Читайте також: Що можна, а що не можна робити при застуді