Як профілактичний засіб від багатьох хвороб і, насамперед, проти застуди, часник вживають здавна.
А яка ж саме речовина дає людині таку величезну користь, залишалося таємницею. Нещодавно її вдалося розгадати.
Учаснику 4 і 7 експедиції на Антарктиду – Олександру Міхо потрібна допомога
Доктор з Єрусалимського інституту медицини Девід Мерельман встановив, що часник надзвичайно багатий на особливу речовину – аліцин. Він поглинає величезну кількість хвороботворних бактерій в організмі людини. Вчений радить усім щодня споживати 10-15 грамів часнику.
Дехто вважає, що цей овоч завдає шкоди слизовій оболонці шлунка. Лікар такі сумніви відкидає: на його думку, часник корисно споживати навіть тим, хто хворіє на виразку шлунка.
Ігор КОПАЧ