fbpx

Час настав: чому в червні варто їсти кабачки

Діліться інформацією з друзями:

Сезон кабачків настав – саме час готувати з них корисні і дієтичні страви.

Цукіні, або кабачки — рослини із сімейства гарбузових. Можуть бути жовтого, світло-зеленого і зеленого кольорів. Форма кабачка нагадує огірок, також зустрічаються кабачки округлої або «пляшкової» форми.

Кабачок вирощують цілий рік, його можна їсти сирим або запеченим, а також смажити кабачки. Його додають у салати, готують на грилі, смажать фаршировані квіти, заморожують або закривають кабачки на зиму.

Кабачки — цінний харчовий продукт, рослини із сімейства гарбузових.  

Незважаючи на те, що цукіні — це фрукт, його зазвичай готують як овоч, подають з м’ясом або рибою. Молодий кабачок має тонкий і м’який смак і маслянисту білу м’якоть. Калорійність кабачка мінімальна — всього 17 калорій. Також він містить близько 95 відсотків води і приблизно таку ж кількість вітамінів і мінералів, що й огірки. На зиму часто закривають мариновані кабачки або консервовані.

Користь кабачків

Включення в раціон кабачків допомагає уникнути проблем з травленням. Вони також містять значну кількість клітковини, електролітів та інших речовин, які необхідні для здоров’я травної системи. Цукіні багаті антиоксидантами та протизапальними продуктами, які уповільнюють старіння. Рослина підтримує здоровий кровообіг і позитивно впливає на серце.

Додайте цукіні в свій раціон для підвищення вироблення енергії в організмі. Йому потрібні вітаміни групи В для білкового і вуглеводного обміну. Ці вітаміни також допомагають в різних функціях мозку, включаючи пізнання. Всі вони містяться в кабачках. Також, завдяки низькій калорійності, кабачок є відмінною їжею для тих, хто хоче схуднути.

Кому не можна їсти кабачки:

  • Людям, які страждають на виразки та гастрит, особливо в період загострення;
  • При проблемах з жовчним міхуром або печінкою;
  • Кабачки не рекомендують вживати людям, які страждають на ниркові захворювання, пов’язані з порушеннями виведення калію. Солі калію, які містяться в овочах, можуть відкладатися в нирках і формувати камені;
  • Вагітним жінками з підвищеною секрецією шлункового соку і нирковою недостатністю не можна їсти кабачків;