fbpx
Жінки з РФ масово тікають до Аргентини з метою набуття громадянства.

Жінки з рФ масово тікають до Аргентини з метою отримання громадянства

Діліться інформацією з друзями:

Імміграційні органи Аргентини почали боротися з масовим напливом жінок з росії, які тікають із власної країни народжувати в Аргентині з метою отримання громадянства.

Джерело: The Guardian

Після вторгнення в Україну в південноамериканській країні збільшилася кількість російських жінок, які приїжджають народжувати дітей і таким чином отримувати громадянство.

За словами керівника імміграційної служби Аргентини Флоренції Каріньяно, у четвер, 11 лютого, 33 вагітні жінки — всі між 32 і 34 тижнями вагітності — прибули до країни. Кільком із них спочатку відмовили на паспортному контролі, але зрештою їх пропустили до країни.

За інформацією видання, хоча концепція туризму, пов’язаного з народженням дітей, не є новою, ізоляція Москви від Заходу в результаті війни зробила Аргентину, куди росіянам не потрібна віза, популярним напрямом для сімей, які бажають дати своїм дітям привілеї другого громадянства.

 За словами Каріньяно, за останній рік в американську країну прибуло близько 10 500 вагітних росіянок. Глава міграційної служби наголосила, що лише за останні 5 місяців до країни прибуло 5 тис. 800 вагітних росіянок.

Каріньяно також наголосила, що тисячі жінок повертаються додому, залишаючи аргентинським адвокатам можливість оформити аргентинське громадянство для дитини, а відтак і для батьків. Адвокат однієї росіянки заявив, що вона втекла до Аргентини, “рятуючись від війни”.

Тепер Міграційна служба Аргентини почала відкликати ВНП у росіян, які отримали його після народження дитини в країні, але згодом вирішили виїхати. Каріньяно пояснила, що коли в суді розглядатимуться питання про надання аргентинського громадянства росіянину, міграційна служба надасть дані про призупинення ПНП у зв’язку з тим, що ця людина “провела місяць в Аргентині і більше ніколи не приїжджала”.

Читайте також: Коли вимикають світло: лікарі порадили, яке освітлення використовувати під час знеструмлення