fbpx

У британському місті скасували новорічний феєрверк, щоб не лякати сплячого моржа

Діліться інформацією з друзями:

У британському місті Скарборо святковим вечором 31 грудня скасували новорічний феєрверк, щоб не турбувати арктичного моржа, що заплив у гавань.

Про це повідомляє This Is The Coast з посиланням на місцеву міську раду та зоозахисників.

Йдеться про велике арктичне морже на прізвисько Тор, якого виявили в гавані британського приморського міста Скарборо (Північний Йоркшир) 30 грудня.

Імовірно, він приплив туди з Канади, встигнувши здійснити «турне» Європою — у грудні тварину помітили на узбережжі Нідерландах, Франції та в британському Хемпширі.

З’явившись у Скарборо напередодні Нового року, пише The Guardian, морж зібрав великі натовпи і привів мешканців міста у захват, проте сам ліг спати прямо біля води.

Морж-мандрівник у британському Скарборо. Фото: Twitter / @jj_johnson92
Морж-мандрівник у британському Скарборо. Фото: Twitter / @jj_johnson92

Місцеві експерти з дикої природи попросили людей не турбувати Тора, заявивши, що він, схоже, «влаштував привал» до Скарборо, перед тим як продовжити подорож на північ. Вони також порадили міській раді не влаштовувати новорічний феєрверк — за їхніми словами, салют міг негативно вплинути на психіку моржа.

Влада прислухалася до їхньої рекомендації: феєрверк скасували, а лежище тварини оточили кордоном, щоб ті, хто цікавиться, не підходили надто близько і не порушували його спокій.

— Ми справді розчаровані тим, що нам довелося скасувати феєрверк, але благополуччя моржа для нас найважливіше, – заявили у міській раді.

Зоозахисники зазначили, що моржів загалом рідко можна зустріти у Великій Британії, проте останнім часом вони стали частіше там з’являтися через зміну клімату.

Читайте також: Цикл різдвяних свят розпочинався в Україні з вшанування Дідуха