fbpx

Ціни на газ у Європі впали ще більше – Bloomberg

Діліться інформацією з друзями:

Ціни на газ у Європі ще більше впали, оскільки тепла погода призвела до затримки опалювального сезону, що дало деякий перепочинок економікам регіонів.

Про це пише Bloomberg.

Еталонні ф’ючерси впали на 5,5%. Останніми тижнями ціни різко знизилися, оскільки теплий жовтень дозволив закачати більше газу в і без того заповнені, ніж зазвичай, сховища. Великі надходження зрідженого природного газу та скорочення споживання промисловістю також допомогли компенсувати скорочення постачання у Росію.

М’яка погода, ймовірно, триватиме й у цьому місяці, а синоптики Maxar Technologies LLC і Marex не очікують холодів у листопаді. Це стало полегшенням для споживачів, які хвилюються про вартість опалення, і для урядів, які прагнуть забезпечити здорові запаси газу якомога довше.

«Рекордне тепло в жовтні знизило на 10% попит», – йдеться в записці аналітиків JPMorgan Chase & Co. Банк знизив свої оцінки цін на четвертий квартал, «відображаючи поточну м’якість балансу, але припускаючи нормальну грудневу погоду».

Ціни на газ у Європі падають і далі завдяки м’якій погоді.

У вересні російська частка на ринку Європи склала лише 8,5%, пише Forbes. Для порівняння, частка норвезького газу у вересні склала 35%, зрідженого природного газу – 41,7%, а імпорт газу з Алжиру досяг позначки 10,4%. Росія зі своїми 8,5% стала другорядним і дуже незначним постачальником газу до Європи. 

Сховища газу в Європі заповнені майже на 95%, що є буфером, коли погода стане холоднішою. За даними Gas Infrastructure Europe, запаси в найбільшому споживачі газу, Німеччині, зросли до 99%.


Читайте також: Мер Рівного запитав у мешканців, чи варто починати опалювальний сезон

Фото https://finbalance.com.ua/