fbpx

Прем’єр-міністр Молдови підтвердив, що рФ планує захопити аеропорт у Кишиневі для перекидання військових

Діліться інформацією з друзями:

Прем’єр-міністр Республіки Молдова Дорін Речан підтверджує те, що Кремль хоче відкрити новий фронт через Молдову. Голова Уряду в Кишиневі заявляє, що це лише один із планів Росії, і запевняє, що влада готова втрутитися, попри виклики.

Зокрема, існує кілька сценаріїв дестабілізації в країні. Про це заявив прем’єр-міністр Молдови Дорін Речанпередає Moldova1.

“Ці сценарії включають кілька елементів, у тому числі й ті, про які ви згадали, цитуючи слова президента України Володимира Зеленського“, – заявив прем’єр Молдови.

Глава Кабінету міністрів заявляє, що Республіка Молдова значно посилила свої можливості після спроб дестабілізувати ситуацію в країні минулої осені. Тому влада зараз готова «до різних сценаріїв, спрямованих на безпеку Республіки Молдова». 

«Ще раз зазначу: наше завдання – забезпечити мир і стабільність в країні, в тому числі і щодо території лівобережжя Дністра. Республіка Молдова виступає за мирне вирішення придністровського конфлікту, і ми повинні узгодити наші цілі з точки зору миру та безпеки», – також заявив прем’єр-міністр країни.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що виявлений українськими спецслужбами план Росії щодо заміни прозахідного керівництва Республіки Молдова. Зеленський заявив, що, таким чином, Кремль хоче отримати прямий доступ до аеропорту в Кишиневі , щоб мати можливість транспортувати військових і техніку для відкриття нового фронту в Україні з Придністровського регіону.

Читайте також: Концерт за участю ВПО “Мій дім – Україна” відбудеться у Рівному