fbpx

Північна Корея запустила дві балістичні ракети у бік Японського моря

Діліться інформацією з друзями:

Північна Корея випустила дві балістичні ракети малої дальності у вівторок у бік Східного моря, повідомили військові Сеула, через день після того, як Південна Корея та Сполучені Штати почали регулярні військові навчання.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Моніторинг систем ППО зафіксував пуски двох балістичних ракет із району Чжаньйон у провінції Південний Хванхе між 07:41 та 07:51 ранку за місцевим часом (00:41 та 00:51 за Києвом).

У понеділок Сеул і Вашингтон розпочали свої 11-денні навчання «Щит свободи», які продовжаться паралельними польовими навчаннями під назвою «Щит воїна».

Пхеньян засудив навчання як репетицію агресивної війни проти нього та погрожував вжити «переважних» заходів проти військових дій союзників.

Як зазначається, інформації про збитки не надходило. Проте японські ЗМІ повідомляють, що уряд проводить збір інформації про запуск. Токіо поки не зробив докладних заяв щодо характеристик ракет.

“Посилюючи свій моніторинг і пильність у підготовці до можливості додаткових запусків, наші військові зберігають стан повної готовності в тісній співпраці зі Сполученими Штатами”, – зазначає об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

На фото, оприлюдненій офіційним Корейським центральним інформаційним агентством Північної Кореї 13 березня 2023 року, видно, як Північна Корея напередодні запустила дві «стратегічні крилаті ракети» з підводного човна у водах біля свого східного узбережжя.  (Yonhap)

Читайте також: Рівненська митниця отримала нового керівника… поки в.о.