fbpx
Грузія не планує відновлювати залізничне сполучення з росією

Грузія не планує відновлювати залізничне сполучення з росією – лідер партії “Грузинська мрія”

Діліться інформацією з друзями:

Лідер партії влади “Грузинська мрія” Іраклій Кобахідзе повідомив, що влада Грузії не має наміру розглядати відновлювати залізничне сполучення з росією.

Як повідомляє Грузия Online, Кобахідзе заявив, що це питання не є пріоритетним для країни.

За словами Кобахідзе, будь-яке рішення, яке приймається Грузією, повинно відповідати національним інтересам країни.

Раніше президент торгово-промислової палати РФ Сергій Катирін висловив бажання Росії організувати залізничний транзит через Грузію та окуповану РФ Абхазію в рамках маршруту Шовкового шляху.

Залізничне сполучення між Росією та Грузією було зупинено після абхазької війни на початку 1990-х років. Однак на сьогодні питання чи відновлювати залізничне сполучення з росією не стоїть на порядку денному влади Грузії.

11 травня стало відомо, що президент рФ володимир путін 10 травня підписав укази, згідно з якими Росія відновить авіасполучення з Грузією, перерване у 2019 році з ініціативи російської сторони, а також скасує візовий режим для громадян Грузії.

Представники уряду, включаючи міністра закордонних справ, вітали рішення путіна від імені офіційного Тбілісі. І зазначили про наратив про нібито присутність до мільйона громадян Грузії в Росії та пріоритет «турботи про громадян Грузії».

У ЄС, коментуючи рішення президента РФ Володимира Путіна про дозвіл російським авіакомпаніям літати в Грузію, закликали Тбілісі не пускати російські літаки.

Читайте також: Через мобілізацію до Грузії виїхало 700 тисяч росіян