fbpx

Білий дім обговорює з Ілоном Маском активацію Starlink в Ірані

Діліться інформацією з друзями:

Білий дім веде переговори з Ілоном Маском про можливість створення супутникового інтернет-сервісу Starlink компанії SpaceX на території Ірану.

Про це повідомили CNN кілька чиновників, знайомих з ходом переговорів.

Адміністрація Байдена шукає шляхи підтримки іранського руху протесту, який виник після смерті 22-річної Махси Аміні.

Білий дім розглядає компактну, просту у використанні технологію Starlink як потенційне рішення для протидії іранському режиму, який спрямований на обмеження доступу до Інтернету та зв’язку активістів.

Ми тримаємо ногу на газу, щоб зробити все можливе, щоб підтримати прагнення іранського народу. Це наша політика, і крапка. У той же час це справді іранський рух, який очолюють молоді дівчата та поширюється на інші аспекти суспільства. І ми не хочемо жодним чином затьмарювати їхній рух. — сказав CNN високопоставлений чиновник адміністрації. –

Якщо план буде введено в дію, це буде другий великий театр цього року — разом з Україною — де уряд США звернувся до Starlink, щоб допомогти надати важливі телекомунікаційні послуги, попри те, що сумніви крутяться навколо надійності Маска у його відносинах з урядом США.

«Це вільна гармата, яку ми ніколи не можемо передбачити», — сказав високопоставлений чиновник із оборони США, знайомий з дискусіями уряду з Маском і SpaceX щодо України.