fbpx

Москва побоюється визнання рФ країною – спонсором тероризму

Діліться інформацією з друзями:

У Москві болісно сприймають можливість оголошення РФ країною – спонсором тероризму. Про це у прямому ефірі марафону FREEДІМ на телеканалі UA повідомив міністр закордонних справ України (2014-2019 рр.) Павло Клімкін.

Він додав, що новий статус вдарить по іміджу путінського режиму та поставить РФ до лав країн-ізгоїв, чого Путіну не хотілося б.

Дипломат запевняє, яким би злочинним не був путінський режим, йому не хотілося б ставати в один ряд із Північною Кореєю чи Сирією, і тим більше відрізати поки що можливі контакти з іншими країнами.

Крім того, Клімкін перерахував реальні наслідки нового статусу – полювання на терористів, обмеження співпраці та тотальна ізоляція, до яких, мабуть, путінський режим не готовий. У Кремлі побоюються нового потоку санкцій, які будуть по всіх галузях без винятку.

Повне інтерв’ю можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/daKnFguZ_cM

27 липня Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає Держдепартамент визнати Росію країною – спонсором тероризму. Такий статус, на думку сенаторів, Росія має отримати за кампанію терору проти цивільних осіб у Чечні, Сирії, Грузії та Україні, результатом чого стала загибель безлічі людей. Зараз в американському списку спонсорів тероризму значаться Сирія, Іран, Куба та Північна Корея.

Москва попередила Вашингтон, що визнання Росії “країною-спонсором тероризму” стане “точкою неповернення”, і що РФ у такому разі може знизити рівень дипломатичних відносин зі США або навіть розірвати їх.

В інтерв’ю директора департаменту Північної Америки російського МЗС Олександра Дарчієва виданню ТАСС сказав:

“Якщо вона (ініціатива визнати РФ спонсором тероризму – ред.) буде реалізована, це означатиме перетин Вашингтоном точки неповернення з найсерйознішими супутніми збитками для двосторонніх дипвідносин”.