fbpx

Як приготувати каву за одним із найстаріших способів

Діліться інформацією з друзями:

Кава по-турецьки претендує на найстаріший спосіб приготування цього улюбленого мільйонами ароматного напою. А головне – її можна приготувати вдома самостійно.

Відтак, пропоную кавоманам урізноманітнити свої кулінарні знання і спробувати приготувати каву по-турецьки, яка має свої особливості.

Смажені і дрібно змелені кавові зерна заварюють у джезві, як правило, з цукром і подають готовий напій у маленькій філіжанці. Зазвичай використовують сорт робуста. Така кава є міцнішою. Зрештою, підійде будь-який інший, головне, щоб зерна були дрібно змелені.



Отож, для приготування кави по-турецьки потрібно 200 мл води кімнатної температури та 50 г дрібно меленої, як борошно, кави арабіка чи робуста (ваш смак). Наливаємо воду у турку. Посудина має бути мідною зі звуженим горлом, так вона краще заварюється. Насипаємо мелену каву, цукор за бажанням (я, наприклад, обходжуся однією чайною ложкою), можна також додати кардамон.

Все розмішуємо і тільки тоді ставимо на маленький вогонь. А далі уважно стежимо за процесом магії приготування кави. Все, що нам потрібно, – це дочекатися, доки кава підніматиметься, утворюючи густу пінку, і зняти турку з вогню. Будьте уважні, кава не має закипіти!

Ваша турецька кава готова. Перед тим, як налити її у горнятка, розмішайте напій у турці, пінка підніметься ще вище. Готову каву подаємо зі склянкою холодної води. Для чого це потрібно? По-перше, омити свої смакові рецептори перед смакуванням напоєм. А по-друге, кава вимиває мінеральні речовини з організму, тому перед її вживанням варто випити води.

Аліна БУДАФЕНКО

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»