fbpx

У Мелітопольському районі окупанти влаштовують облави на вчителів

Діліться інформацією з друзями:

Окупанти тероризують школярів та вчителів у Запорізькій області, які навчаються онлайн в українській школі.

Про це повідомляє РІА Мелітополь.

На тимчасово окупованій частині Запорізької області російські загарбники тероризують учасників українського освітнього процесу: обшукують у школярів та вчителів, перевіряють телефони, викликають на “профілактичні” бесіди.

Росіяни вимагають, щоб і вчителі та учні припинили онлайн-навчання за українськими програмами та йшли до окупаційних шкіл. Про це повідомили місцеві мешканці Центру журналістських розслідувань.

«Днями у селі відбувся рейд: до школярів додому приходили люди у військовій формі, вимагали телефонів. Шукали докази, що дитина навчається за українською програмою. Погрожували, що такі рейди будуть проводити і далі, і якщо виявлять щось підозріле в телефоні, то з дитиною та її батьками «розмовлятимуть в іншому місці», – розповіла мешканка окупованого Токмацького району.

Ще в одному із сіл старшокласників зібрали в одному приміщенні та попередили, що якщо дізнаються про навчання в українській школі, то разом із батьками депортують.

У Мелітопольському районі окупанти вишукують вчителів, які викладають онлайн. Так в одному із сіл влаштували справжню «облаву» – одночасно дійшли кількох вчительок, забрали всі гаджети та флеш-накопичувачі.

Місцеві жителі розповідають, що жінок не забирали на підвал, проте попередили, що вони або мають починати працювати у сільській школі, яка зараз навчає дітей за російською програмою, або мають виїхати на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: Віталій Коваль закликав долучитися до акції «Книга у дарунок»