fbpx

росія використовує ракети передані Україною в рамках Будапештського меморандуму

Діліться інформацією з друзями:

росія використовує при масованому обстрілі українські крилаті ракети Х-55, передані в рамках Будапештського меморандуму.

Про це повідомив представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький в інтерв’ю The New York Times.

Невдовзі після того, як у жовтні велика хвиля російських ракет вдарила по цілях по всій країні, представники української розвідки помітили щось дивне серед завалів.

Це були уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х роках з ядерною боєголовкою. Бойову частину було видалено та додано баласт, щоб замаскувати той факт, що вона не несе корисного вантажу, сказав генерал Вадим Скібіцький, заступник голови розвідки України — твердження, яке зараз підтримує Пентагон і британська військова розвідка.

Але це не все, що виявили співробітники спецслужб. Ракета була виготовлена ​​на українському збройовому заводі.

Ракета та бомбардувальник, який, швидше за все, її доставив, були частиною схрону зброї, переданого Росії Україною в 1990-х роках у рамках міжнародної угоди, спрямованої на забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України, сказав генерал Скібіцький.

У листопаді українські сили знайшли залишки ще двох ракет Х-55, також із знятими боєголовками, і частину тієї ж партії зброї, яку Україна відправила Росії згідно з угодою.

Були передані всі балістичні ракети, стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95. Зараз цими бомбардувальниками запускають проти нас ракети Х-55, розроблені в 1970-х роках з ядерною боєголовкою. Бойову частину цих ракет росіяни видаляють і додають баласт, щоб замаскувати той факт, що ракета не несе корисного вантажу.

Під час обстрілів росія використовує українські ракети як приманку, щоб змусити Україну застосувати проти них ППО. Спочатку запускають ракету Х-55, ми реагуємо на неї. Це як хибна ціль.
За нашими розрахунками, у них є ракети ще на три-пʼять хвиль ударів, якщо в одній хвилі буде від 80 до 90 ракет. – сказав генерал Вадим Скібіцький, виступаючи в розлогому інтерв’ю в штабі військової розвідки в Києві минулого тижня, перед останніми ракетними ударами по країні

Читайте такожАнглійські футболісти візьмуть із Катару бездомного кота