fbpx

Під час ракетної атаки 29 грудня зранку пошкоджено 28 об’єктів в 10 областях

Діліться інформацією з друзями:
російські війська уразили 10 областей під час масованої ракетної атаки зранку 29 грудня. Загалом пошкоджено 28 об’єктів.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна розповів речник ДСНС Олександр Хорунжий.Це зокрема 18 приватних житлових будинків. Інші — об’єкти критичної інфраструктури. До ліквідації наслідків влучань були залучені близько 100 рятувальників та понад 15 одиниць техніки. (на фото: На Івано-Франківщині російська ракета влучила в будинок).

Унаслідок масованої атаки поранено 5 людей: троє чоловіків, одну жінку та одну дитину. Інформація щодо потерпілих ще може змінитися, оскільки рятувальники все ще працюють на місцях.

російські війська зранку 29 грудня вкотре запустили по Україні ракети. Сили протиповітряної оборони збили 54 зі 69 російських ракет. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Уранці окупанти запускали по енергетичних об’єктах крилаті ракети повітряного та морського базування, а також зенітні керовані ракети з комплексу С-300. 

У повітряному просторі Києва було 16 ракет — їх усі збили. А над Одеською областю знищили 21 ракету.

Зокрема ППО спрацювала на Київщині, Сумщині, Житомирщині, Львівщині, Одещині тощо.

Міністр енергетики Герман Геращенко повідомив, що внаслідок обстрілів є певні пошкодження об’єктів генерації та електромереж. Складна ситуація з електропостачанням у західних областях, а також в Одеському та Київському регіонах. У деяких областях ввели аварійні відключення світла.

У Києві 40% мешканців опинилися без електрики. А у Львові 90% міста без світла.

Читайте також: У Рівному затримали підозрюваного у продажі гуманітарної допомоги