fbpx

Іранські ракети росія планує розмістити на північному кордоні України

Діліться інформацією з друзями:

Іранські балістичні ракети, які Росія планує придбати в Ірану, ймовірно, розмістять на північному кордоні України.

Розповів на брифінгу 1 листопада речник Повітряних сил Юрій Ігнат 

За його словами, росіяни хочуть придбати іранські балістичні ракети типу Іскандер-М, які є на озброєні окупанта.

“Ми будемо вживати всіх засобів захисту від цих ракет. Імовірно вони будуть доставлені на Північ від України, звідки вони можуть запускатись так, щоб загрожувати всій Україні.
300 км одна ракета, інша ракета – 700 км по дальності. Це балістичні ракети. Проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту.
Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ми маємо на озброєнні.
У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної оборони”. – зазначив Гнат.

Речник повітряної оборони пояснив, що у росіян закінчуються Іскандери-М і вони уже почали використовувати свій недоторканний запас.

Українські ППО не можуть збивати балістичні оперативно-тактичні ракети “Іскандер”, надзвукові “Онікс”, гіперзвукові “Кинджал”.

За даними CNN, Іран готується відправити Росії близько 1000 одиниць озброєння, включаючи ракети малого радіусу “земля-земля” та ударні безпілотники.

У тому числі класу балістичні ракети “земля-земля” та ударні безпілотники.

CNN посилається на анонімні джерела в “західній країні, яка уважно моніторить іранські збройні програми”. За словами західних чиновників, нові іранські постачання будуть говорити про значну підтримку зусиль РФ у війні проти України.

Точні терміни прибуття зброї поки невідомі, але джерела вважають, що її привезуть точно до кінця року.

Водночас високопоставлений представник Пентагону на брифінгу заявив, що міністерство оборони США не має інформації про передачу Іраном росії ракет.

Як зазначав глава української військової розвідки Кирило Буданов, Росія вже в листопаді може вдарити іранськими ракетами Fateh-110 та Zolfaghar по нашій країні.

Ми писали, що до білорусі надходять іранські дрони-камікадзе «Shahed-136» (в армії рф перейменовані на «Герань-2»). Окупанти продовжують перекидати на територію білорусі дрони-камікадзе «Shahed-136»