fbpx

За вибухами в Криму стоїть елітний український військовий підрозділ, який діє в тилу ворога

Діліться інформацією з друзями:

За вибухами на військовій базі під Джанкоєм в окупованому Криму стоїть “елітний український підрозділ”. Він діяв у тилу противника.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Нагадаємо, що у вівторок вранці на російському складі боєприпасів на окупованому Криму прогриміли вибухи, завдавши ще одного ганебного удару по силам Москви через тиждень після того, як вибухи на російській авіабазі в тому ж регіоні знищили кілька винищувачів.

В повідомленні New York Times зазначається, що високопоставлений український чиновник на умовах анонімності сказав, що за вибухи відповідає елітний український військовий підрозділ, який діє в тилу ворога.

За повідомленням російського державного інформаційного агентства РІА Новини Міністерство оборони Росії заявило, що цей епізод був «диверсією».

Очевидні атаки цього місяця, під час яких використовувалися приховані сили в тилу ворога, підкреслюють винахідливість українських сил. З початку війни вони прийняли нетрадиційну тактику в надії вирівняти умови гри, намагаючись відбити атаки значно більшої та краще оснащеної російської армії.

Хоча керівництво України публічно не взяло на себе відповідальність, радник президента Володимира Зеленського підтвердив, що вибухи сталися.

Радник Михайло Подоляк також натякнув на участь України. 

«Нагадуємо: нормальний Крим – це Чорне море, гори, відпочинок і туризм, а окупований росіянами Крим – це вибухи складів і високий ризик загибелі окупантів і злодіїв. Демілітаризація в дії», – написав він у Twitter .

І хоча він не підтвердив причетності України, голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив у месенджері Telegram, що збройні сили країни продовжуватимуть «демілітаризацію» Криму та інших захоплених територій, доки не досягнуть «повного розряду». деокупація українських територій».

Місцеві жителі Криму повідомляють, що влада ввела «жовтий рівень терористичної загрози» і що людей зупиняли та обшукували, коли вони заходили в парки та громадські будівлі.