Японські фахівці прийшли до висновку, що швидкість, з якою ми поїдаємо їжу, безпосередньо впливає на те, скільки років ми проживемо.
У дослідженні японців взяли участь волонтери, яких об’єднує одне захворювання – інсулінонезалежний діабет.
Вчені протестували кожного добровольця на швидкість їжі, і потім поділили їх на три групи, учасники кожної їли приблизно з однаковою швидкістю.
За добровольцями спостерігали тривалий час, а потім узагальнили дані. На підставі результатів вчені прийшли до висновку, що повільна трапеза не сприяє відкладанню жирових запасів в організмі.
Ті добровольці, які поглинали їжу не поспішаючи, рідше страждали від набору зайвої ваги, ніж ті люди, які з’їдають свою їжу за кілька хвилин.
Японські фахівці вважають, що регулювання швидкості прийому їжі може в сукупності з іншими методами, допомогти людям зі схильністю до надмірної ваги запобігти ожирінню, і, отже, уникнути всіх ризиків для здоров’я, які воно тягне за собою.
І відповідно безпосередньо вплине на збільшення тривалості життя.

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
