fbpx

В Рівному презентували “Воїна світла в променях Перемоги”

Діліться інформацією з друзями:

Кульмінацією відкриття персональної виставки-аукціону рівненської художниці Олени Сергеєвої, яке відбулося минулого тижня в Обласній бібліотеці для молоді, стала презентація крапкової картини «Воїн світла в променях Перемоги».

З 22 представлених у добірці «Україна: нескорене коріння» графічних робіт, які майстриня написала після 24 лютого, за це полотно вдалося виручити найбільшу суму.

Головною ціллю виставки, на відкриття якої завітали як творча інтелігенція Рівного, так і пересічні шанувальники мистецтва, в тому числі й з числа внутрішньо переміщених осіб, за задумом художниці, було проведення благодійного аукціону. Виручені кошти майстриня планує передати на придбання дронів для бійців з Рівного, які нині воюють з окупантами на сході.

– Виставку крапкової графіки «Україна: нескорене коріння» відкрили, – ділиться враженнями Олена Сергеєва. – Благодійний аукціон провели. Подарунки для гостей (оригінальні естампи графічних робіт, чашки, екоторби, магніти тощо) розіграли. Позитивними емоціями щиро обмінялися. А це сьогодні вкрай необхідно нам усім. І головне – зібрали на допомогу нашим воїнам ЗСУ, які боронять Україну на Донецькому напрямку, майже 12 000 гривень. Тобто перший крок ми зробили. Ця виставка показує, яка важлива роль малесенької крапки і що кожна крапка – це насправді не кінець, це завжди початок.

Переможцем аукціону став заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Гемберг, який запропонував за крапкову картину «Воїн світла в променях Перемоги» найвищу серед присутніх ціну – чотири тисячі гривень.

Друзі, ось і настав момент, коли я можу поділитися із вами своєю новою картиною. – Цю графічну роботу, яка була головним лотом на моїй виставці-аукціоні «Україна: нескорене коріння», – розповіла Олена Сергеєва, – ми разом з Сергієм Гембергом вирішили подарувати Благодійному фонду «Скарбничка Надії», який очолює Мар’яна Рева. Сподіваємося, що вона допоможе зібрати кошти для хворої дитинки, яка потребує допомоги. Хай світло нашого воїна переходить від людини до людини, від крапочки до крапочки і дарує нам швидку Перемогу.

Виставка графічних робіт Олени Сергеєвої триватиме до 27 грудня. Отож, усі охочі можуть завітати до Обласної бібліотеки для молоді і долучитися до благодійного аукціону.

Фото Ігоря ПРОЦЕНКА

Читайте також: Генштаб повідомив про загальні бойові втрати ворога