fbpx

Уродженець Рівненщини призначений Послом України в Перу

Діліться інформацією з друзями:

Юрій Полюхович призначений на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Перу. Відповідний указ про призначення підписаний Президентом України 23 грудня 2022 року. 

Юрій народився в Костополі, в 2003 році закінчив Національний Університет “Києво-Могилянська Академія”. Закінчив аспірантуру КНУ ім. Тараса Шевченка (2012). Надалі вчився та працював у США та Мексиці. 

Юрій є науковцем, який уперше дешифрував ієрограф майя алай. Окрім англійської мови, вільно володіє іспанською та класичною чолті. 

З 2014 до 2016 року Юрій був радником Міністра освіти і науки України на громадських засадах. З 2017 року очолює громадську організацію «Українська науково-дослідна фундація». 11 вересня 2019 року призначений на посаду першого заступника Міністра освіти і науки України. З 10 до 25 березня 2020 року був виконувачем обов’язків міністра освіти і науки України. 

Нагадаємо, що Надзвичайним та ПовноважнимПослом України у Сполучених Штатах Америки також є уродженка Рівненщини — Оксана Маркарова.

Читайте також: Рівнян запрошують 1 січня до парку