fbpx

Замість художніх шедеврів виготовляє міні-буржуйки

Діліться інформацією з друзями:

До повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну коваль Максим Марчук із села Воскодави упродовж 13 років займався декоративною обробкою металу. 

Та ось уже понад пів року допомагає Українській армії. Досвідчений коваль, як розповіли  у Гощанській селищній раді, буквально кінчиками пальців під ударами молота відчуває сталеву міць і водночас гнучкість металу.

Унікальних робіт у коваля чимало. Було б, напевно, значно більше. Але під час війни він кардинально змінив свій напрям роботи. Замість високохудожніх кованих виробів з фреонових балонів, які працюють на солярці, виготовляє міні-буржуйки. Бо нині вони потрібніші.

– Танкістам дуже сподобалися Максимові буржуйки, – каже помічник коваля, волонтер Петро Коробчук

І хоча Максим ніколи раніше не думав, що ковальство стане головним ремеслом його життя, нині він вправно володіє молотом і перетворює метал на художні шедеври. До вже улюбленого діла долучає й синів Владислава та Богдана. Хлопці із задоволенням ходять до майстерні і радують батька своїми роботами.

Серед робіт Максима – кована фігура Діви Марії з хрестом під назвою «Світло від світла», яку було визнано найкращою на традиційному конкурсі ковальського мистецтва «Металеве серце України» у Рівному.

Надія ПРИШЛЯК

Читайте також: Окупанти вночі обстріляли Харківщину