fbpx

У ролі диспетчера «Укренерго» відтепер зможуть спробувати себе українці

Діліться інформацією з друзями:

В Yasno розробили гру, в якій кожен українець відтепер зможе спробувати себе у ролі диспетчера «Укренерго».

Команда YASNO запустила симулятор диспетчерської оператора системи розподілу у вигляді гри, яку можна пограти на сторінці з графіками імовірних відключень.

Гендиректор компанії Сергій Коваленко розповів, що гру-симулятор запустили, щоб дати можливість клієнтам примірити на себе професію диспетчера оператора системи розподілу. 

Гра має 8-бітний ретро-дизайн, займає трохи більш ніж третину мегабайту, тому працюватиме навіть за умов поганого інтернет-з’єднання. Якщо повністю завантажиться до того, як зв’язок зникне, у неї все одно можна буде грати. 

Основна механіка гри полягає в тому, щоб вчасно перемикати світло між будинками. Також є обмеження по часу й потужності електрики, часом трапляються локальні аварії. 

Щоб запустити гру, потрібно зайти на сторінку з графіками імовірних відключень на вебсайті YASNO. А далі — дотримуватися простих правил:  

  • щоб перемкнути світло між будинками, потрібно клацнути/тапнути на будинок;
  • щоб закрити скаргу користувача, потрібно клацнути/тапнути на будинок;
  • щоб відремонтувати аварію, потрібно клацнути/тапнути на будинок.

«Гумор завжди допомагає краще «опрацювати» помилки і пережити негатив. Тому ми не лише пояснюємо на елементарному прикладі, як працюють графіки відключень, а й трохи іронізуємо над ситуацією і над собою, — додає Сергій Коваленко.

За його словами, в компанії хочуть, щоб люди знайшли себе в ситуаціях із гри — і в цитатах, і у світлі в будинку, і в коті, який, до речі, змальований з кота нашого маркетолога.

«Так зможемо зрозуміти, що відбувається практично після кожного обстрілу, і що диспетчер — це не про перемикання вимикача, а про аналіз багатьох змінних та рішення, які можуть вплинути на ціле місто», — пояснив Коваленко.

Читайте також: Українські полярники показали сніг неймовірного кольору біля станції Академік Вернадський