fbpx

Арабські Емірати передадуть Україні 2500 генераторів

Діліться інформацією з друзями:

Об’єднані Арабські Емірати відправляють в Україну 2500 бензинових генераторів потужністю від 3,5 до 8 кіловатів.

Про це йдеться у повідомленні агентства WAM.

Об’єднані Арабські Емірати оголосили у суботу, 24 грудня, що надсилають близько 2500 побутових генераторів цивільним особам, які постраждали від триваючої кризи в Україні, яка призвела до збоїв у роботі енергетичної інфраструктури та спричинила збої в електроенергії, з метою надання допомоги вони виживають у суворих зимових умовах.

Державний міністр міжнародного співробітництва Рим бинт Ібрагім Аль-Хашімі заявила, що ця допомога Україні походить з віри ОАЕ у важливість людської солідарності, особливо у разі війни, і є частиною постійних зусиль країни щодо пом’якшення гуманітарних наслідків.

Допомога включає 2500 побутових генераторів, кожен з потужністю від 3,5 до 8 кіловат. Ці генератори допоможуть мирним жителям отримати частину необхідної електроенергії, що допоможе полегшити важкі умови життя сімей, які постраждали від кризи.

ОАЕ перевезуть близько 1200 побутових генераторів до столиці Польщі Варшави, а решту генераторів передадуть до січня.

Ця підтримка надається в рамках гуманітарної допомоги на суму 100 мільйонів доларів США, виділеної ОАЕ мирним жителям, які постраждали від кризи в Україні.

У відповідь на Екстрений заклик ООН до України та Регіональне реагування на ситуацію в Україні щодо біженців, ОАЕ взяли на себе ініціативу з початку кризи, щоб полегшити страждання постраждалих, відправивши вісім літаків із 360 тоннами продовольства, медичної допомоги та автомобілі швидкої допомоги для українських біженців у Польщі, Молдові та Болгарії.

Читайте такожКорабельне угруповання ворога в Чорному морі збільшено