fbpx

Реформу церковного календаря обговорили глави УГКЦ та ПЦУ

Діліться інформацією з друзями:

Голови Української греко-католицької церкви Святослав і Православної церкви України Епіфаній обговорили узгодження позицій щодо реформи церковного календаря, зокрема, що розбіжності між католицьким та православним календарями призводять до труднощів перед Різдвом та Великоднем.

24 грудня предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній прийняв Отця і Главу Української Греко-Католицької Церкви архієпископа Святослава (Шевчука).

Архієпископ Святослав передав для ознайомлення листа з викладом міркувань єрархів УГКЦ щодо календарного питання, яке є актуальним для українського суспільства, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Під час розмови її учасники торкнулися широкого кола питань. Серед іншого йшлося про подальшу співпрацю в рамках Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та у двосторонньому форматі, державно-церковні та міжконфесійні відносини.

Митрополит Епіфаній подякував Главі УГКЦ за візит і конструктивну розмову, підкресливши важливість таких обмінів думками та пропозиціями.

Читайте також: Корабельне угруповання ворога в Чорному морі збільшено