fbpx

У Рівному успішно завершили встановлення Містечок Незламності

Діліться інформацією з друзями:

Напередодні до Рівного завітали представники міжурядової організації MSB. Європейські партнери прагнули на власні очі побачити, як у Рівному реалізували проєкт щодо облаштування Містечок Незламності.

Нагадаємо, в рамках цього пілотного проєкту ЄС, Рівненська громада отримала п’ятсот будиночків-укриттів утеплених та обладнаних всім необхідним для тривалого перебування людей.

Їх встановили на випадок  надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути внаслідок чергових ударів ворога по об’єктах критичної інфраструктури. Під час виникнення перебоїв з електро- та теплопостачанням у цих містечках можна буде організувати досить комфортні пункти обігріву.

“Люди зможуть в таких модульних будиночках мати усе необхідне для проживання, адже тут наявне світло, тепло, медичні пункти, соціальні працівники та, навіть дитячі кімнати”, – розповідає директор департаменту соціальної політики Рівного Сергій Черній.

У Рівненській громаді загалом зведено вже п’ять Містечок Незламності у всіх великих мікрорайонах міста та селищі Квасилів.

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян розповів, що представники шведського агентства MSB, що курували реалізацію цього проєкту оглянули всі п’ять містечок, і за їхніми словами залишились задоволеними від побаченого.

“Хочу подякувати всім працівникам агентства MSB, які разом з нами пліч-о-пліч кілька місяців працювали над реалізацією цього унікального проекту в Рівному. Важко переоцінити те, наскільки важливим є сьогодні для нас в умовах воєнних дій мати в резерві такі Містечка на випадок, якщо, не дай Боже, по місту знову буде завдано ракетних ударів, ми матимемо можливість розмістити людей обігріти, нагодувати, забезпечити медичну і соціальну допомогу. Особлива подяка також Народному депутату України Дмитру Соломчуку, завдяки зусиллям якого першим в Україні містом для реалізації подібного проекту стало саме наше місто”, – зазначив Віктор Шакирзян.

В Рівному розгорнуто тренувальний центр, де навчають як встановлювати такі містечка з модульних будиночків представників інших територіальних громад, що планують долучитись до проєкту.

Окрім Рівненської громади, представники агенції MSB планують додатково для України передати ще три тисячі модульних будинків, розповідає Народний депутат України Дмитро Соломчук.

“Шведи їздили в Бучу, Гостомель інші міста на сході, півдні та півночі — ознайомились, яка там ситуація. Там теж зараз розбудовуватимуться подібні Містечка Незламності. А ми раді вітати їх у Рівному, адже звідси розпочався цей важливий гуманітарний проєкт.  Тут вже тривалий час успішно функціонує тренувальний центр, який ми започаткували спільно з секретарем міської ради Віктором Шакирзяном. Я радий, що він одразу відреагував на мою пропозицію. ”, – зазначив Дмитро Соломчук.

Нардеп зауважив, що в цьому центрі навчаються представники різних міст України, зокрема з  Одещини, Миколаївщини, Київщини, Херсонщини, Сумщини.

Я пишаюсь тим, що наше місто Рівне стало своєрідним центром реалізації цього проекту, радий що представники шведського агентства обрали саме наше місто і тепер ми спільно з ними маємо можливість допомагати іншим українським містам і регіонам – наголосив Соломчук.

Читайте також: Мрія стати перукарем-професіоналом здійснилася для безробітних Рівненщини, Хмельниччини, Харківщини та Волині