fbpx

Із грудня субсидії жителям Рівненщини призначатиме Пенсійний фонд

Діліться інформацією з друзями:

Нині в області триває передача функцій від органів соцзахисту до ПФУ. Ще з жовтня Пенсійний фонд забезпечує виплату субсидій і пільг. Тоді їх нарахували для 62 тисяч жителів Рівненщини. У листопаді ця кількість зросте до 92 тисяч отримувачів.

А з грудня ПФУ буде призначати і виплачувати субсидії й пільги – незалежно від того, чи є субсидіант або пільговик пенсіонером, чи ні.

Вже найближчим часом на Рівненщині організуємо навчання для взаємодії між працівниками Пенсійного фонду та фахівцями територіальних громад.

Нагадаю, до 1 грудня 2022 року порядок звернення за призначенням субсидій не змінюється. Прийом документів від громадян та призначення виплат у листопаді продовжують здійснювати органи соцзахисту, ЦНАПи та тергромади. Усі дані для виплат надійдуть до Пенсійного фонду України в електронному вигляді.

Із 1 грудня звертатися за оформленням житлових субсидій та пільг слід до органів Пенсійного фонду України. У тому числі надсилати документи можна поштою або в електронній формі (через веб-портал електронних послуг / мобільний додаток ПФУ / портал «Дія»).

При цьому звертатися можна у будь-який сервісний центр ПФУ незалежно від місця проживання громадян. Також й надалі оформити субсидію можна буде через ЦНАПи та тергромади.