Весна – приємна і довгоочікувана пора року, коли природа навколо нас починає оживати. Але не варто забувати про те, що наш імунітет напружено працював всю зиму. Тож варто напередодні нового періоду не менш серйозних випробувань його підкріпити.
Пийте соки червоного кольору
Для зміцнення імунітету навесні впродовж трьох тижнів пийте будь-які свіжі соки червоного кольору: буряковий, вишневий, полуничний, гранатовий, журавлиний. У перший тиждень приймайте по 1/2 склянки 3 рази на день, на другий – 2 рази, а третього тижня – раз на день у проміжках між прийомами їжі. Через 10 днів можете курс повторити.
Не забувайте про чорноплідку…
Засобом, що активізує роботу кісткового мозку, в якому утворюються клітини імунної системи, народна медицина вважає чорноплідну горобину, яка до того ж ще й багата на йод. Свіжих ягід, зрозуміло, зараз немає, тож можна з’їдати щодня 2-3 ложки варення.
І яєчну шкаралупу
Зміцнити імунітет можна і звичайним порошком яєчної шкаралупи. Кальцій та інші мінеральні речовини, що входять до її складу, стимулюють утворення лімфоцитів у кістковому мозку.
Зберіть шкарлупу декількох зварених круто яєць, попередньо знявши з неї внутрішню плівку (вона може призвести до алергічної реакції), просмажте на сковорідці, розітріть у ступці або змеліть у кавовому млинку до пудроподібного стану. Приймайте по 0,3-0,5 г (на кінчику чайної ложки) з десятьма краплями лимонного соку 2-3 рази на день після їди, запиваючи водою, або додавайте у перші чи другі страви.
Олена СТРАТЮК
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»