fbpx
Пошкодження енергетичної інфраструктури

Рівненщині зменшили майже вдвічі ліміт потужностей на енергопостачання

Діліться інформацією з друзями:

Наша країна має єдину енергетичну систему. Мережі Рівненської області – частина цієї об’єднаної енергосистеми.

Після вчорашніх ракетних обстрілів, що уразили енергооб’єкти інших регіонів, ліміт потужностей на Рівненську область з боку НЕК «Укренерго» були знижені до 55% від потреби.

Про це розповіли в “Рівнеобленерго”.

Віталій Коваль прокоментував наслідки вчорашніх атак ворога для Рівненщини. Він зазначив, що після вчорашніх ракетних ударів в області знизився ліміт можливого енергопостачання ще на 15% менше.

Відтак і в подальшому ситуація зберігатиметься складною і потребуватиме нашої витримки. – зазначають енергетики.

Як повідомляють у НЕК «Укренерго», через наслідки обстрілів частина електростанцій не зможе певний час працювати на повну потужність. У поєднанні з посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі.

Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в УСІХ ОБЛАСТЯХ УКРАЇНИ запроваджено режим аварійних відключень.  Першочергово електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» про ситуацію в енергосистемі після восьмої масованої ракетної атаки:

«Атака спричинила досить значні пошкодження як для електростанцій, так і для наших підстанцій, що є частиною магістральної мережі. Аварійні обмеження енергопостачання будуть, поки деякі енергоблоки, які сьогодні аварійно відключились під час атаки, будуть набирати потужність.
Це стандартний технологічний процес, який ми спостерігали не раз після масованих атак, коли день-два потрібні для того, щоб відновити рівень виробництва в системі.
Після цього очікуємо, що ситуація стабілізується, і будемо повертатись поступово до нормального функціонування, наскільки це зараз можливо в цих умовах».

Читайте також: Безпілотник атакував аеродром у Курську