Рівне стало пивною столицею

У нашому місті вже вдруге за жовтень збираються пивовари з усієї України. Буквально два тижні тому в Рівному спілкувалися між собою технологи, а цими днями на базі Рівненського пивзаводу своїми надбаннями обмінюються технічні керівники пивзаводів.

© Газета “7 днів” / Практичний семінар пивоварів у Рівному.

– Такі практичні семінари, які проводяться на різних підприємствах,– розповідає директор Рівненського пивзаводу Маріян Года,– стали традиційними. Цього разу зібралися технічні керівники. У кожного є власний досвід експлуатації обладнання. Сьогодні всі мають інтернет, а отже й доступ до інформації про новітні технології, матеріали, сировину, продукцію. Але на кожному підприємстві є свої проблеми, вихід з яких можна швидше знайти під час живого спілкування з колегами. Тут присутні представники як потужних виробників, скажімо з Києва, Харкова, Чернігова, так і середніх і малих пивоварень. Адже проблеми галузі стосуються однаково і великих, і дрібних виробників.

© Газета “7 днів” / Маріян Года з Сергієм Васильчуком на семінарі пивоварів спілкуються під час перерви.

Привітавши учасників семінару з минулим Днем працівників харчової промисловості, заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук зауважив, що Рівне не випадково стало місцем проведення представницького форуму пивоварів. Рівненський пивзавод своєю добротною продукцією не тільки популяризує Рівне на всю Україну, а й робить важливий внесок у розбудову міста. А саме, в Рівному відкриваються нові виробництва, будується житло, розвивається інфраструктура, створюються нові робочі місця, сплачуються податки, організовуються дозвілля мешканців тощо.

Ігор КОПАЧ

Пряма мова

Заступник міського голови Рівного Сергій ВАСИЛЬЧУК:

– Захід, у якому беруть участь майже сто представників з усіх регіонів країни, говорить сам за себе. Звичайно, галузь переживає зараз не найкращі свої часи. Це не 2007 рік, коли в Україні вироблялося 320 мільйонів декалітрів. Втім, треба збагнути таке: якщо в місті щось будується, молоді мами гуляють з колясками і люди п’ють пиво, значить воно, місто, розвивається. Чому пиво є показником певного рівня достатку? Бо цей слабоалкогольний напій не є продуктом найпершої необхідності, як, наприклад, хліб чи молоко. Скажу більше: культури споживання пива в пострадянських країнах, давайте будемо відвертими, взагалі ніякої не було. Тому коли люди починають споживати пиво, це говорить про те, що вони мають певний достаток, який дозволяє їм провести дозвілля за келихом в колі друзів чи близьких. І це добре.

Діліться корисною інформацією з друзями: