fbpx
Після спроби зустрітись із Зеленським УПЦ звернулася до Президента онлайн

Після спроби зустрітись із Зеленським УПЦ звернулася до Президента онлайн

Діліться інформацією з друзями:

Після невдалої спроби зустрітися з президентом Володимиром Зеленським Священний синод Української православної церкви (Московського патріархату) під час засідання 20 березня затвердив письмове звернення до глави держави.

Відповідний текст розмістили на сайті релігійної організації.

УПЦ звернулася до Зеленського онлайнСинод церкви просить не забирати в них Києво-Печерську лавру і завадити ухваленню законів про припинення діяльності УПЦ.

В зверненні синод просить забезпечити свободу совісті й віросповідання для громадян і дозволити УПЦ МП залишитися на території Києво-Печерської лаври, називаючи вимогу виселення “безпідставною”. 

У заяві представники синоду кажуть, нібито “завжди виховували і виховують паству любити свою Батьківщину” й “гідно виконувати громадянські обов’язки”, а після початку російського вторгнення на територію України першими серед церков “засудили цю військову агресію і закликали своїх вірян стати на захист рідної землі”.

Додають, що церква робить багато корисного для України. Зокрема, виховує паству любити свою Батьківщину, допомогає військовослужбовцям і вимушеним переселенцям та відстоює територіальну цілісність і суверенітет України, засуджуючи агресію рф.

Читайте також: Прем’єр Польщі закликав ЄС конфіскувати російські активи для відбудови України