fbpx
Прем'єр Польщі Моравецький

Прем’єр Польщі закликав ЄС конфіскувати російські активи для відбудови України

Діліться інформацією з друзями:

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав європейські держави розпочати процес конфіскації активів держави-агресорки Росії, яка напала на Україну. Він наголосив, що конфісковане російське майно за кордоном має піти на відбудову української держави.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час виступу в університеті Рупрехта-Карла у німецькому місті Гайдельберг. Його слова процитував “Укрінформ“.

Європа зобов’язана проявити сильнішу політичну волю для підтримки України. Адже агресори повинні знати, що рано чи пізно доведеться платити за завдані ними збитки.

«Хочу сказати всім лідерам Європи: «Настав час конфіскувати російське майно, щоб відбудувати Україну та зменшити витрати на енергоносії для європейців», – сказав політик.

Моравецький зазначив, що нині війна точиться за спільні європейські цінності, і українці воюють не лише за себе, а й за свободу всієї Європи.

«Наше майбутнє також залежить від результатів цієї війни, від того, як вона закінчиться», – додав глава польського уряду.

Читайте також: Втрати ворога: Ще майже 1000 окупантів ліквідовано за минулу добу