fbpx
вимкнення світла

Періоди вимкнення світла в Києві хочуть зробити справедливішими

Діліться інформацією з друзями:

У столиці вимкнення світла відбуватиметься навіть у будинках, які на одній лінії з об’єктами критичної інфраструктури, – Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Він розповів на своїй сторінці у Фейсбук, що застосовуватимуться так звані ручні відключення, щоб зробити періоди відсутності світла справедливішими.

Час, який кияни проводять без світла, скорочується. У понеділок кияни у середньому відключалися на 9 годин, а вчора – менше ніж на 7 годин на добу. Сьогодні і самі обмеження були меншими – 545 МВт. Протягом дня відключалося 953 тисячі клієнтів, на 5 тис менше, ніж учора. – написав Коваленко.

Проте, він зазначив, що поки місто в режимі екстрених відключень. Стабілізаційні графіки не діють, але на них орієнтуються і до них наближаються.

В кожному населеному пункті є об’єкти критичної інфраструктури, які важливо заживити якомога швидше. Їх підключають найпершими і вони не беруть участь в екстрених відключеннях. Перелік таких об’єктів визначає місцева влада. 

Разом з ними до ліній можуть бути підключені звичайні житлові будинки. Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка вимикається – то енергетики їх перемикають. Це нешвидкий процес, однак з хорошим прогресом: раніше на столицю таких будинків було 2000, зараз – 745. – розповів Коваленко.

Але є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію, щоб вимкнення світла відбувалося разом з усім містом. 

Проте і по них очікується адміністративне рішення – ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії. Подивимося, наскільки це буде робоча схема. – зазначає Гендиректор.

Читайте також: На Рівненщині діє «пошта Святого Миколая» для дітей, чиїх батьків забрала війна