fbpx

На створення реабілітаційного центру в Рівному пішли не лише бюджетні кошти

Діліться інформацією з друзями:
Третяк ініціював створення у Рівному реабілітаційного центру для військових. Перші напрацювання у цьому напрямі, а також унікальне медичне обладнання вже презентували у міській лікарні №2. Саме на базі цього закладу працюватиме реабілітаційний центр.

Як повідомляє пресслужба міського голови, Олександр Третяк презентував перші результати з реалізації його задуму — відкриття у Рівному реабілітаційного центру для військовослужбовців. Саме цей заклад повинен допомогти нашим захисникам після повернення з передової повернутися до повноцінного життя.

“Вдячні міському голові та депутатському корпусу, які вже виділили величезну суму коштів із міського бюджету, а це 29 мільйонів гривень, та придбали унікальний для України прилад – Walkbot. Він вчить наших захисників заново ходити та повертатися до повноцінного життя, – розповідає головний лікар міської лікарні №2 Олександр Шегера.

Кошти із бюджету — лише частина фінансування для створення реабілітаційного центру. До цього долучають усіх небайдужих. Як запевнив міський голова, буде створений спеціальний рахунок, куди усі охочу зможуть вносити кошти задля повноцінного початку роботи центру.

“Уже є напрацювання з фондами і благодійниками, які уже вклали мільйони гривень в розвиток даного центру. Зараз підписуємо меморандум із ще одним фондом, який буде робити реконструкцію кількох відділень на понад 50 ліжкомісць. Перші чотири мільйони гривень благодійної допомоги від Місії Обітниця миру ми вже отримали. Паралельно веду перемовини з Генеральним консулом республіки Польща, американськими та іншими іноземними фондами, а також плануємо постійне фінансування цього проекту з міського бюджету,” – відзначив Олександр Третяк.

При підготовці та опрацюванні методики роботи центру за зразок беруться моделі роботи з ветеранами у США, Ізраїлі та інших країнах. Тож саме робота з ветеранами стала пріоритетною для міського голови.

“Наша мета — створити такі умови в Рівному, щоб наші ветерани максимально комфортно почували себе у місті і отримали максимально широкий спектр послуг — медичні, що найбільш потрібні для них, соціальні та адміністративні. Рівне має стати містом, яке найкраще в Україні обслуговує та підтримує своїх ветеранів. Адже ці хлопці та дівчата захищали нас на фронтах, і ми повинні їм подякувати за це, – наголосив Олександр Третяк.