fbpx

На спідвеї у Рівному зібрали понад 40 тисяч на ЗСУ

Діліться інформацією з друзями:

Змагання на Кубок ТСОУ серед юніорів відбулися 5 листопада на Рівненському мототреку. Вхід на змагання був вільним. За бажання всі присутні могли спрямувати бажану суму волонтерам, які впродовж гонок заохочували донатити на підтримку Збройних сил України.

Це стало можливим завдяки тісній та партнерській співпраці Рівненського ОСТК ТСОУ та Спідвейного клубу «Marchenko speedway racing». Керівником клубу є відомий рівненський бізнесмен, меценат спорту та поціновувач гонок на гаревій доріжці Ігорь Марченко. Також десятків рівненських підприємців та волонтерських організацій взяли участь у підготовці.

Переможцем змагань в класі мотоциклів 125 куб. см став Захар Лустюк. Він набрав 14 очок, друге місце у Данко Гладковського, третє посів – Володимир Скороход.

На спідвеї у Рівному зібрали понад 40 тисяч на ЗСУ

У класі мотоциклів 500 куб. см перемогу святкував – Віталій Лисак (11 очок). Призерами стали Станіслав Огороднік (9) та Назар Федорчук (8).

Крім цього, було проведено заїзди з флет-треку серед наймолодших учасників у класі 50 куб. см.

Загалом стартувало 10 дітей, серед них 2 дівчинки. Перемогу у молодшій групі святкував Денис Лук’янчук (Здолбунів), він виграв 2 заїзди. А його брат Євген Лук’янчук був 2-м, Святозар Майський посів 3-є місце.

У сильнішій групі першою стала сестра братів Лук’янчуків – Мілана Лук’янчук, вигравши обидва заїзди. Богдан Котлобай став 2-м і син Станіслава Огородніка – Тимофій, посів 3-є місце

– Клуб Ігоря Марченка має визнання і підтримку, а в ТСОУ є вся необхідна база, – розповідає керівник рівненського ТСОУ Микола Косинський. – У результаті такої співпраці нами була набрана група з шістнадцяти дітей на секцію зі спідвею під керівництвом Ігоря Звєрєва, придбана відповідна спортивна техніка, екіпірування. І сьогоднішній Кубок ТСОУ – це підбиття підсумків навчального року. Ми аналізуємо, чого наші вихованці з травня по листопад навчилися. Для нас та наших партнерів важливо розуміти, чи в правильному напрямі ми рухаємось і яке майбутнє рівненського спідвею.

Вперше на Рівненському мототреку пройшли і показові виступи зовсім юних поціновувачів спідвею на мотоциклах 49-55 см куб. Варто зазначити, що при клубі Ігоря Марченка є секція з мотокросу, де навчається майбутнє спорту номер один у Рівному. А згодом кращих буде переведено на спідвей.

– Вся програма, яка розроблена нами, – каже керівник ТСОУ, – комплексна. Аби діти вчилися і приходили в секцію. А ті, які зараз їздять на класі 125 см куб., ставали професійними спортсменами і переходили в клас 500 см куб.

Втім, як розповіли в клубі Ігоря Марченка, спідвейні змагання в умовах війни хотілося б організувати і з користю для наших воїнів. Так, при вході на Мототрек було облаштоване місце для проведення благодійного ярмарку. Там відома рівненська команда волонтерів від Громадських організацій «Рівне Разом», «Дар» і студії сучасного танцю «Dance Way» заохочували всіх присутніх придбати патріотичну символіку та товари. Всі кошти будуть спрямовані на потреби ЗСУ.

– Наші благодійні ярмарки уже стали такими впізнаваними, що організатори різних заходів самі нас запрошують, – зауважила волонтерка, депутатка Рівнеради від команди «Рівне Разом» Катерина Марчук. – Зараз серед рівнян є розуміння, що лише всі разом ми можемо наблизити перемогу. Бо кожна копійка, кожна гривня, пожертвувана для армії, є важливою. Так відбулося і цього разу. Пройшли змагання зі спідвею для дітей. Завдяки цьому дійству вдалося зібрати кошти для наших хлопців на фронті. Скажу, що організація благодійних ярмарків потребує певних зусиль. Якщо спочатку люди самі збирали волонтерську допомогу, то тепер цей процес потрібно стимулювати. Адже з часом збирати стало все важче. Припускаю, що суспільство втомилося від війни. Це дуже сильно відчувається. З одного боку нашим людям психологічно важко це переживати, а з іншого є й економічні труднощі, які, мабуть, відчув кожен із нас. Тому людей потрібно якось стимулювати, бо всі розуміють, що лише разом ми сила. І найкраще для мобілізації суспільства підходять публічні заходи.

Попри те, що змагання тривали лише три години, рівнянам з допомогою волонтерів вдалося задонатити на потреби армії 40 тисяч 400 гривень! Ці кошти, як розповідають організатори благодійних ярмарків, будуть витрачені на придбання чергового автомобіля для наших воїнів.

Андрій СМУСЬ

Для шанувальників спідвею: офіційні результати змагань шукайте за посиланням: https://www.facebook.com/marchenko.speedway.racing