fbpx
бюджет

На Рівненщині затверджений бюджет на 2023 рік

Діліться інформацією з друзями:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №1239 від 4.11.2022 року, кошториси воєнного часу – компетенція вже не обласних рад, а обласних військових адміністрацій. Відповідно цей бюджет схвалений Наказом начальника Рівненської ОВА.

Про це йдеться в повідомленні голови Рівненської ОВА Віталія Коваля.

В цілому у наступному році бюджет області складе 2,3 млрд грн.

З них 1,8 млрд грн – це загальний фонд. Він складається із трьох ключових показників: 1 млрд 228 млн грн – це власні надходження, те, що заробить область. ?Ще 201,2 млн грн становитимуть дотації370,2 млн грнсубвенції з Держбюджету.

?Також у Спеціальному фонді передбачено 510 млн грн.ℹ️

Пріоритетними в наступному році будуть два напрямки – оборонний та соціальний.

Зокрема, на військово-оборонні потреби плануємо витратити не менше ніж цьогоріч. Нагадаю, загалом в цьому році витрачено понад 75.2 млн грн. Це закупівля касок та бронежилетів, засобів зв’язку для військових, заходи правоохоронної діяльності тощо.

Також продовжуватимемо піклування про внутрішньо переміщених осіб у наступному році.

Розвиватимемо програми із підтримки місцевого бізнесу для створення нових робочих місць.

На сьогодні область має перевиконання бюджету 2022 року на понад 90 млн рік. Тож в наступний рік входимо із додатковою фінансовою «подушкою».

Рівненщина – тилова область, яка має працювати і на себе, і підтримувати регіони, де ведуться бойові дії. Рік наступний буде непростий. Проте ми єдиним «економічним фронтом» робитимемо все від нас залежне там, де ми є, аби наблизити перемогу. – зазначив голова ОВА.