fbpx

На антиукраїнській діяльності у Рівному викрито посадовицю одного з регіональних органів СБУ

Діліться інформацією з друзями:

Служба безпеки продовжує системне очищення власних лав. Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Державним бюро розслідувань у взаємодії зі співробітниками УСБУ в Рівненській області викрило на антиукраїнській діяльності посадовицю регіонального органу.

Вона виправдовувала збройну агресію рф проти України та заперечувала військові злочини російських окупантів.

Також фігурантка намагалась представити російський ракетний удар по пологовому будинку в Маріуполі як «нагнітання обстановки» і заперечувала факти ворожих обстрілів Запорізької АЕС.

Як зазначав раніше Голова СБУ Василь Малюк, очищення Служби від зрадників і деструктивних елементів – один із пріоритетів сьогодні.

«Ми продовжуємо курс на самоочищення Служби і не збираємося зупинятися. СБУ – це не місце для агентів кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові – мусить відповісти за законом», – підкреслив Василь Малюк.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання їй міри запобіжного заходу.

Розслідування проводили співробітники ГУ ВБ СБ України спільно зі слідчими ДБР, співробітниками УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Читайте також: В Маріуполі почалося пекло