Майже 200 підприємців Рівненщини займаються виробництвом харчових продуктів

Діліться інформацією з друзями:

Орієнтовний час читання: 2 хвилини

В Рівненській області майже 200 підприємців займаються виробництвом харчових продуктів.

Про це розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Серед них: 106 підприємців – у м’ясопереробній галузі, 47 – у хлібопекарській, 11 – в молокопереробній, 4 – в борошномельно-круп’яній, по 3 – у макаронній і олійно-жировій, 5 – в кондитерській, 7 – в овочепереробній галузі, один підприємець – у спиртовій сфері.

На Рівненщині також будують потужний харчопереробний комплекс із п’ятьма виробництвами. Крім того, ввели в експлуатацію першу лінію нового заводу з виробництва макаронних виробів швидкого приготування потужністю 20 тонн за добу.

Попри війну підприємства харчової промисловості, зі слів начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, збільшили виробництво продукції тривалого зберігання.

А з 1 серпня стартувала нова хвиля подачі заявок на грант для підприємців, які хочуть створити або розвинути свій бізнес у сфері переробки.

Мова йде про державну підтримку за програмою єРобота. Бізнес може отримати до 8 млн грн на розвиток власної справи.

Зокрема, спрямувати ці кошти підприємець може:

  • на посилення та модернізацію виробничих потужностей,
  • нарощування обсягів виробництва,
  • підвищення конкурентоспроможності продукції. Власний внесок від загального кошторису становить 50%.

Детальніше про грант за посиланням https://diia.gov.ua/services/grant-na-pererobne-pidpriyemstvo

Читайте також: НБУ випустив нову обігову пам’ятну монету

  • Чому тріскаються помідори та як цьому запобігти
    Тріщини на помідорах псують їхній вигляд, прискорюють псування та роблять плоди непридатними для консервування. Через тріщини всередину потрапляють мікроби, що може призвести до втрати врожаю.